SODA blog

Hello! Ezen a blogon egy teljesen új szemléletű ügynökségcsoport, a SODA Group szakembereinek írásait olvashatod. Ami szerintünk érdekes lehet a kreatív szakmában, a médiában vagy a weben, azt itt megtalálod. Nem fröcsögünk, hanem gondolkodunk. Így írunk mi.

Friss topikok

Címkék

Közösség

Ügynökségeink

OANDER Media

OANDER

Ergonómiai tervezés, User interface design és fejlesztés,
Online üzletfejlesztési stratégia

Webtown Informatika

Webtown

Szoftverfejlesztés, Portálfejlesztés, IT tanácsadás, Rendszerintegráció, SEO

PlotPoint Kreatív

PlotPoint

Filmgyártás, Digitális trükkök, Branding, Copywriting, Outdoor és print kreatív

Clue Communication

Clue PR

Klasszikus és online PR, social media menedzsment, stratégiai tervezés

Kapcsolat

Telefon: 06-1/319-1663

Sajtó: sajto@sodagroup.hu

Az új magyar szuperhős: A startup vállalkozó

2013.10.24. 15:07 Körömi János

A napokban botlottam bele az Index riportsorozatába a Magyarországról az USA-ba kivándorolt startupokról és alapítóikról. A Prezi, a Ustream, a Sold., a LogMeIn, és a Datemyschool mind már sikeres vagy sikervárományos cégek, alapítóik bátorsága példamutató és amit elértek bizonyítja, hogy igenis megéri nagyot álmodni.

A riportok személyes történeteken keresztül mutatják be az ottani és az itthoni vállalkozói lét különbségeit, amelyet többnyire a morál, a bátorság és a perspektívák különbözősége határoz meg. 

A riportok során az egyik legérdekesebb kérdés arra irányult, hogy el tudják-e képzelni, hogy kint élik le az életüket. Magyarországról nézve furcsának tűnhet, de kivétel nélkül mindenki azt felelte, hogy bár startupot csinálni legjobb az Államokban, az biztos, hogy hazatérnek Magyarországra.  

Mindenkinek jó szívvel ajánlom Halácsy Péter, Árvai Péter, Alexa Balázs, Lakatos Dávid, és Anka Márton történetét, mivel ők egy egyre szélesebb közösség számára testesítik meg a mai magyar valóság szuperhőseit.

Kellemes filmnézést! :)

1. rész

2. rész

3. rész

4. rész

5. rész

6. rész